Pellets Vandersteegen Bree

Over houtpellets

Naaldhout pellets presteren aanzienlijk beter dan hardhouten pellets

Voordelen van houtpellets: waarom houtpellets de beste keuze zijn

Houtpellets worden steeds populairder als duurzame energiebron voor huishoudelijke verwarming en industriële toepassingen. Ze zijn gemaakt van samengeperst houtafval, zoals zaagsel en houtsnippers, en bieden verschillende voordelen ten opzichte van traditionele brandstoffen zoals olie, gas en steenkool. Hier meer info waarom houtpellets de beste keuze zijn voor verwarmingstoepassingen en wat hun voordelen zijn ten opzichte van andere brandstoffen.

Duurzaamheid van houtpellets

Houtpellets zijn een duurzame energiebron, omdat ze worden gemaakt van gerecycled houtafval dat anders zou worden weggegooid. Het gebruik van houtpellets vermindert de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en draagt bij aan een lagere CO2-uitstoot. Bovendien is de productie van houtpellets minder milieubelastend dan die van fossiele brandstoffen.

Efficiëntie van houtpellets

Houtpellets hebben een hoog verbrandingsrendement en bieden een efficiënte manier om te verwarmen. Het rendement van een houtpelletkachel of -ketel is veel hoger dan dat van een open haard of een oude cv-ketel op gas. Door de efficiënte verbranding wordt er minder brandstof gebruikt en wordt er bespaard op de kosten.

Lage prijs van houtpellets

Houtpellets zijn relatief goedkoop in vergelijking met andere brandstoffen. Hoewel de prijs van houtpellets kan variëren afhankelijk van de locatie en de beschikbaarheid, zijn ze meestal goedkoper dan olie, gas en elektriciteit. Bovendien zijn de prijzen van houtpellets minder volatiel dan die van fossiele brandstoffen, wat betekent dat de prijsstijgingen minder snel en minder hevig zijn.

Gemakkelijke opslag en transport van houtpellets

Houtpellets zijn gemakkelijk op te slaan en te transporteren, omdat ze in zakken of bulk worden geleverd. De opslagruimte voor houtpellets is veel kleiner dan die voor traditionele brandstoffen, omdat ze in compacte zakken worden geleverd. Dit betekent dat er minder ruimte nodig is om ze op te slaan. Bovendien kunnen houtpellets gemakkelijk worden geleverd via een tankwagen of per vrachtwagen, zodat ze overal beschikbaar zijn.